Online Képzés

Online Képzés

Fodrász oktatás online? Tényleg lehetséges?

Interjú Koczkával arról, miért döntött az online oktatás mellett

2019. március 13. - Estudio

 

Koczka munkássága fantasztikus. Számos verseny nyertese, többek között a Fashion Awards Év Fodrásza díj kétszeres győztese. A Megasztár első szériáinak fodrásza. Stílusára jellemzőek a merész formák, izgalmas textúrák. 

Amikor felkerestük az ötletünkkel, hogy mit szólna hozzá, ha csinálnánk közösen egy online videó oktatási anyagot a fodrászat alapjairól, akkor szinte azonnal igent mondott. Nagyon izgalmas forgatási napokat éltünk át együtt. A forgatás során végig arra törekedtünk, hogy minden mozdulatát le tudjunk követni, ezért 6 kamerát használtunk. Koczkától tanultuk meg, hogy mit is jelent pontosan az, hogy valamit a tökéletességig fejlesztünk. Nála nem létezik félmegoldás, mindent addig csinál, amíg az eredmény tökéletes nem lesz. 581196_3999737440302_1831435102_n_ma_solat.jpgKoczka elképesztő precizitással és türelemmel, hajszálról hajszálra haladva mutatja meg, hogyan kell az egyes alap hajformákat vágni. Olvassátok el, mi motiválta a képzés elkészítése során!

(Az interjú megjelent a fodrászinfo.hu oldalon is.)

Miért gondoltál az online nyitásra?

Azért gondoltam, hogy nyitni kell az online oktatás felé, mert szerintem errefelé halad a világ és mindig szeretek egy lépéssel előbb belekezdeni a dolgokba, mint mások. Az online oktatás is ilyen. Lehet, hogy erre még nincsenek itthon teljesen felkészülve az emberek, de biztos vagyok benne, hogy ezzel az oktatási stílussal tökéletesen meg lehet tanulni a fodrász szakmát! Sokan vannak úgy, hogy a hétköznapok besodorják, és nem jut idejük a továbbképzésekre, vagy nem tudnak elszakadni otthonról. Az oktató videók segítségével egyszerűbben hozzá tudnak jutni a tudáshoz, a hétköznapi teendőik közepette is tudnak fejlődni. Megvásárolja az oktatásomat az estudio.hu online videó oktatási weboldalon, elkezdi a videókat megnézni, ha mennie kell leállítja, ha újra van ideje, folytatja ott, ahol abbahagyta. Ez egy új, rugalmas és izgalmas módja a tanulásnak, azt gondolom ez a jövő!

Hogyan ültethető át a videón látott tudás a mindennapi munkába? 

Maximalista embernek tartom magam, és a forgatásokon is arra törekedtem, hogy mindent részletesen átadjak a tudásomból, és arra is, hogy mindez tökéletesen legyen rögzítve. Hat kamerával és négy operatőrrel, valamint több profi vágóval raktuk össze az anyagot, hogy olyan érzete legyen a tanulni, fejlődni vágyónak, mintha a hátam mögött állna. A videókban egészen a legapróbb részletekig képről-képre elmagyarázva mutatom meg a technikámat, az alapoktól az extra, speciális technikákig. Ezért könnyű beépíteni a látottakat és a hallottakat, mert részletesen és érthetően van elmagyarázva, ráadásul visszatekerhető és újranézhető!

Kinek ajánlod a képzéseket? 

Mindenkinek ajánlom a kezdőktől a haladókig. A kezdőknek azért, mert teljesen az alapoktól mutatom meg a technikákat. A haladóknak azért, mert mindenkinek más volt az oktatója, más alapokkal indult, az én alapjaimat követve sok új mozdulatot és technikát tanulhat meg, építhet be a mostani tudásába. 

188478_1944153691993_7401575_n_ma_solat.jpg

Ezennel befejezed a személyes oktatást is, vagy ez csupán egy kiegészítése a tudás átadásának? 

A személyes oktatást a Davines cég vonalán továbbra is folytatom. A személyes oktatásaim mellé azonban mindenképpen javasolnám az online oktató videóim megvásárlását, mert ha azokat megnézve érkezik a tanulni vágyó az oktatásra, már pontosan érteni fogja a kifejezéseket és a haladási irányt.

Várható-e folytatás? Ha igen, milyen jellegű anyagokat tervezel? 

Igen várható. A terveim között van a haladó program és a férfi hajvágás oktatás is.

Milyen egy vérbeli "Koczkás" hajvágás? Hogyan jellemeznéd azt?

A vérbeli Koczkás hajvágás precíz, de mégis hordható és laza!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzesonline.blog.hu/api/trackback/id/tr9314677198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása